DENİZLERDEN BUGÜNE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR!
06 Mayıs 2025
Okunma sayısı : 79
Bu topraklarda eşitliği ve adaleti savunan üç genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmesinin üzerinden bugün tam 53 yıl geçti. Onlar, yalnızca darağacına yürüyen üç genç değil; aynı zamanda bizlere Tam Bağımsız Türkiye mücadelesini miras bırakan üç neferdi.
Türkiye siyasi tarihinde yüzlerce genç, karanlık odakların eliyle ya sokak ortasında, ya zindanlarda, ya da idam sehpalarında yitirildi. Ama ne zindanlar ne de idam sehpaları bu ülkenin özgürlük ve bağımsızlık hedefini yok edemedi. Bugün o gençlerin sesleri, bu toprakların her karışında yankılanıyor. Onların "Tam Bağımsız Türkiye" sloganı, hâlâ bu ülkenin mücadelesinde yaşıyor.
Bizler, 6. Filo’yu kıyılarımızda istemeyen, emperyalizme karşı başı dik duran bir geleneğin sahipleriyiz. Bir yanda bağımsızlık diyenler, diğer yanda 6. Filo’nun önünde secdeye varanlar… Bu karşıtlık dün olduğu gibi bugün de sürüyor. Karanlıkla aydınlığın, teslimiyetle direnişin mücadelesinde biz, her zaman bağımsızlık ve özgürlüğün tarafında olduk, olmaya da devam ediyoruz.
Bugün alanlarda, meydanlarda yalnızca bir anma için değil; aynı zamanda Tam Bağımsız Türkiye mücadelesinin hâlâ capcanlı, hâlâ mümkün olduğunu haykırmak için buradayız. Denizlerin idam edildiği bu topraklarda, onların mücadelesini büyütmek için sesimizi yükseltiyoruz.
Onlar boyun eğmedi. Biz de eğmeyeceğiz.
Denizler, Yusuflar, Hüseyinler ölmedi, mücadeleleri yaşıyor!
Tam Bağımsız Türkiye için omuz omuza!
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu
İzmir İl Başkanlığı